Schaakles bij Mid-Fryslân

Deze avond speelden veel jonge spelers uit het nieuwe team 3 tegen ervaren spelers. Het werd een aardige schaakles, maar niet altijd voor de jongeren. Ook ervaren spelers konden nog veel leren van de creativiteit van de jongeren.

Siard Eijzenga- Johnny Visser: 1-0

Na een solide opening van beide spelers was het Johnny die de aanval inzette. De eerste stukken verdwenen dan ook al snel van het bord. Helaas kwam een paard van Johnny in de knel te zitten achter de linie van Siard. Deze kon niet meer gered worden van de ondergang. Siard kon hierdoor veel druk zetten op de pionnen van Johnny, die al zijn manschappen in de verdediging gooide. Door een kleine misrekening van Johnny moest hij het met nog een stukverlies bekopen, waarna hij opgaf.

Erwin Koning- Peter de Jong: 0-1

Door een domme fout van Erwin in de beginfase kwam zijn hele stelling open te   liggen en kon peter 2 centrumpionnen slaan waardoor de partij voor Erwin eigenlijk  al verloren was. Na een toch nog best lange strijd kwam peter uiteindelijk zelfs nog  een 3de pion voor en was daardoor in de eindfase met 4pionnen en een loper tegen een pion en een loper te sterk.

Menno Steenstra– Ymco Leijenaar: remise 1/2 – 1/2

Een zeer spannende partij tussen Ymco en Menno stond op de planning, voor deze partij was Ymco duidelijk favoriet. De partij begon met goed spel van beide kanten, na de eerste 10 zetten kwam Ymco een pion voor. Ymco heeft de hele partij met een pion voor gespeeld maar Menno wist daar goed raad mee. Na een zet of 30 wist Menno een kwaliteit te winnen en bood hij remise aan, wat Ymco natuurlijk accepteert.

Thomas Douma – Julian Frijlink: 1-0

Een spannende partij. Beide spelers openden vlot en het ging lang gelijk op. Na veel afruilen werd de partij heel open met als gevolg een mooi torenspel. Uiteindelijk offert Thomas een pion op om door Julian zijn stelling te kunnen breken. Met als gevolg schaakmat.

Jorik Offermans- Peter Koning 0 – 1

Schaakles voor Jorik, maar dat was helemaal niet zo raar aangezien Jorik nog maar net met schaken begonnen is. Peter hoefde alleen de foutjes van Jorik maar in ontvangst te nemen, kreeg eerst 1 pion, toen nog 1, daarna een loper. Vervolgens zette Jorik ook nog gratis zijn Koning op de tocht, en nodigde de Dame en Loper van Peter om binnen te komen wandelen. Dat zoiets vrij snel tot mat leidt, kwam Jorik ook snel achter. Naschaken in het café leverde dan ook veel bruikbare tips op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *