Schaakwoude 4 – Mid-Fryslân 3

De wedstrijd Schaakwoude 4 – Mid-Fryslân 3 was een belangrijke wedstrijd waarvan de winnaar waarschijnlijk kampioen word. Na de 3.5-0.5 thuisnederlaag was het Mid-Fryslân team gebrand op revange en wou dus erg graag winnen, wat helaas niet gelukt is. Menno verloor, Erwin won en daarna verloren Jesper & Thomas nog.

Bord 1:

Albert vd Lijn – Jesper vd Heide 1-0

De opening van Jesper ging goed en snel open. Albert moest meewerken maar in de 16e zet ging de tegenzet van Albert anders dan Jesper verwachtte en verloor Jesper een pion. Dat geeft Jesper uiteindelijk de hele partij mogen voelen, bij het eindspel kwam hij 2 pionnen tekort. Op die manier speelde Albert op een slimme wijze Jesper klem en Jesper gaf op. Helaas een nederlaag voor Jesper.

 

Bord 2:

Cees Appel – Erwin Koning 0-1

De partij tussen Cees en Erwin was een partij die waarschijnlijk geen enkele theorie volgde. Al vrij snel kwam Erwin met een Originele zet waar Cees goed bij moest opletten om geen pion of stuk te verliezen. Hij loste het echte keurig op, maar Erwin kreeg wel het initiatief. Op een gevaarlijke aanval van Cees na behield Erwin het initiatief ook en kwam met een leuke schaakje waar hij 2 pionnen kon winnen en waar bijna zeker de Dames afgeruild gingen worden. Echter dacht Cees dat Erwin na de zet van Cees hem met de toren schaak kon zetten en zag hierbij over het hoofd dat deze toren simpelweg door de Koning had kunnen slaan en gaf dus hiervoor al op. Bij de analyse van de partij bleek ook wel dat Erwin met 3 pionnen voor alsnog makkelijk had moeten winnen, maar toch een onverwachts opgeven aan de kant van Schaakwoude. Een nette overwinning voor Erwin.

Bord 3:

Michelle Wijers – Thomas Douma 1-0

Thomas vond van zichzelf dat hij een prutspartij had gespeeld en was daarom helaas niet in de stemming om een stukje te schrijven van zijn partij. Vandaar dat we ditmaal helaas niet van zijn schrijfkunsten mogen genieten. Schijnbaar een onnodige verliespartij voor Thomas dus.

Bord 4:

Abs Steenberg – Menno Steenstra 1-0

Menno opende zeer defensief, Abs maakte hier gebruik van en schoof zijn centrum pionnen naar voren. Na 10 zetten werden de dames afgeruild. Een door Menno over het hoofd geziene tussenschaak kostte hem een toren tegenover een loper. Dit heeft de partij uiteindelijk ook beslist. Door het bewegingsvoordeel van de toren wist Abs namelijk nog een aantal pionnen te winnen en dus toen er bijna niks meer op het bord stond gaf Menno ook op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *