Schaken gaat door na het einde van de wereld.

Alsof er niets speciaals aan de hand was vertrokken 9 jeugdige schakers uit Akkrum en omstreken naar Sint Annaparochie. Ondanks dat er geen bekers maar cadeau bonnen te winnen waren was de drang om te winnen er niet minder om.

In groep H werdt gespeeld met maar liefs 11 deelnemers, waaronder Marijke de Vos, Hessel Stokman en Germ van den Akker. Voor Marijke was er zeker de drang, wens en verlangen om punten te scoren maar lukte het simpelweg niet. Wellicht dat het geluk dat daarvoor af en toe nodig is de verkeerde afslag had genomen en bij Germ terecht kwam. Germ was namelijk niet af te stoppen en won partij na partij. Uiteindelijk wist allen Hessel een punt van Germ af te snoepen waardoor Germ nog steeds met overmacht 1ste werd. Het extra punt kon Hessel wel heel goed gebruiken omdat hij daarmee gedeeld 5de is geworden en ook een cadeaubon meekreeg.

In groep G miste Daniel Kuperus misschien bekenden om zich heen en liep het begin wat stroef. Met wat advies en steun van de begeleiders begon Daniel wel te laten zien wat hij kan en werden mooie punten gepakt. Het was niet genoeg voor een ereplaats maar het goede gevoel kwam zeker weer terug.

Gezamenlijk in groep F deed naast de toernooi tijgers Stefan Veltman, Lammert de Vos en Janko Eelsingh de debutant uit stap 1 Erben Hof mee. In een loodzware groep wist Erben al gelijk Lammert te verslaan en na 4 van de 7 ronden stond hij zelfs bovenaan! Hierna kwamen echter de toppers Stefan en Janko wie toch een maatje te groot bleken. Om dan toch bij je debuut boven Lammert en zelfs na barrage 3de in de groep te worden is simpelweg een fantastische prestatie. De favorieten voor de groepswinst waren van tevoren al Stefan en Janko en in de 4de ronde leek Stefan een mokerslag uit te delen door van Janko te winnen. In de rondes daarop moest Stefan een steekje laten vallen waardoor toch Janko niet alleen langszij kon komen maar ook de 1ste plek kon opeisen. Toch is het heel speciaal dat de eerste 3 plekken van deze groep allemaal naar S.S.V. Mid Fryslân zijn gegaan.

Tenslotte speelde Femke Koning nog mee in de C groep. Met de laagste rating van de groep leek het heel zwaar te worden maar toch wist ze in totaal 4,5 punt uit 7 rondes te scoren. Hieronder zaten winstpartijen tegen de uiteindelijke winnaar en de nummer 2. De onderlinge strijd tegen de 3de prijs winnaar ging helaas verloren waardoor de 4de prijs overbleef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *