Schakers SSV Mid-Fryslân gestart met de interne competitie 2012-2013

Derk Brom -Johnny Visser: 1-0

Nadat Derk het paard van Johnny op f6 sloeg met zijn loper, moest Johnny terug nemen met g6 waarna zijn rokade stelling open lag. Dit bleek funest voor Johnny zijn koning die mat kwam te staan.

Jorik Offermans–Julian Frijlink: 1-0

Het was uiteindelijk een verdedigende zet van Jorik, maar onbewust ook een sterke aanvallende zet, waardoor Julian in deze eerste confrontatie in het stof moest bijten. Met de loper dreigde Julian de pion op g4 te staan. Jorik zette dus zijn loper op e6 waardoor hij de koning achter zijn 3 pionnen insloot. Julian zag in dat de partij verloren was want de toren van Jorik kon op D8 komen.

Jeroen Sparenberg -Peter de Jong: 1-0

Terwijl Jeroen op aanval uitlokte gooide Peter de lijnen open en de dame naar voren. Zijn Dame stond echter niet veilig en werd ingesloten. Na damewinst kon Jeroen ook de aanval overnemen om uiteindelijk mat te zetten.

André Tanis – Klaas-Jaap Soeten: 0-1

André kwam slecht uit de opening. De rest van de partij speelde dit hem parten wat uiteindelijk in het voordeel van Klaas-Jaap uitpakte en hem de overwinning opleverde.

Menno Steenstra -Geart -Jacob de Jong: 0-1

Menno speelde een erg sterke partij tegen Geart Jacob! Rond 23:00 uur kreeg Geart-Jacob de overhand en gaf Menno het op. Het was een erg rommelige partij, beide spelers maakten vele fouten, maar losten dit zeer creatief op.

Peter Koning -Siard Eijzenga: 1-0

Peter komt via een mooie combinatie een loper tegen een toren voor. Echter zijn stelling staat helemaal vast. Het loperpaar van Siard is erg actief en drukt Peter steeds verder weg. Peter moet de kwaliteit weer teruggeven en komt zelfs een pion achter. Uiteindelijk werd de partij beslist op 1 enkele tempozet. De pionnen van Peter stonden na de laatste afruil beter dan die van Siard, waardoor de Koning van Peter de Koning van Siard net voldoende weg kon drukken en vervolgens 1 zet eerder dan Siard een pion naar de overkant kon brengen en te laten promoveren tot Dame. Daarna was de partij snel beslist in het voordeel van Peter.

Stefan Krist -Thomas Douma: 1-0

Na een aanvallend begin van Stefan nam Thomas het halverwege over. Stefan schoof al het aanvallende geweld van Thomas echter dicht met slechts 1 pionzet en beukte daarna dwars door Thomas zijn koningsstelling heen. Over en uit dus.

Wilt u ook eens meeschaken bij onze bloeiende schaakvereniging of intern een schaakopleiding volgen? Kom dan eens langs op een maandagavond bij Café Kromme Knilles te Akkrum, de partijen beginnen om 20.00 uur. De derde ronde is aansluitend in het Café.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *