Scoren met de Poiesz Jeugdsponsor actie

Streekschaakvereniging Mid Fryslân heeft zo nu en dan wel eens wat mazzel. Twee jaar geleden mochten we meedoen aan de Poiesz Jeugdsponsor actie en haalden toen een bedrag van 895 euro op. Niet alleen het 2e Jan Soeten Jeugdschaak Toernooi werd ermee gesponsord, maar ook werden er shirts voor de kinderen, een groot spandoek, en nieuwe schaakstukken voor gekocht. En ook in 2014 bleken we weer ingeloot te zijn voor de nu sterk vernieuwde Poiesz Jeugdsponsor actie.

 

Zaterdag 22 februari mochten we al in de Poiesz in Akkrum een dagje dikke vette pret hebben. Senioren als André Tanis, Siard Eijzenga, Peter en Gezina Koning keken toe hoe de jeugd zichzelf vermaakte in de supermarkt. De schone taak voor Stefan Veltman, Germ van den Akker, Marijke en Lammert de Vos, Femke Koning, Piter Vellinga en Daniel Kuperus om Crystal Clear, het actie product van de week, aan te prijzen. En dat deden we op creatieve wijze met alle grote schaakstukken in de winkel en een Paardesprong puzzel, die beide tot een slag zin leiden:

Paardesprong PuzzelPaardesprong Oplossing

 

Met de oplossing “Spring naar winst met Crystal Clear” konden bezoekers in de winkel een mooie prijs winnen. En die prijs, een Raindropchess spel, ging naar de familie Bijlsma in Akkrum. Aan het einde van de dag bleek Mid Fryslân een groot aantal sponsor punten opgehaald te hebben. Aan het einde van de actie op 31 maart bleken we zelfs ruim 40.000 sponsor punten bij elkaar gehaald te hebben, een wel heel mooi resultaat.

En dus togen Peter en Siard, met Germ, Michael, Piter, Daniel, Marijke en Femke op 11 april vol verwachting naar het Poiesz Jeugdsponsor Gala in het WTC Expo center in Leeuwarden. Daar wachtte een spetterend optreden van diverse artiesten als Monique Smit en Tim Douwsma, Ralf Mackenbach en als afsluiter Gers Pardoel. Gooi er wat enthousiasme, drop en drinken, in en je weet dat iedereen helemaal uit zijn dak ging. Tenslotte mocht Mid Fryslân aan het eind van de avond een dikke cheque mee naar huis nemen. Maar liefst 856 euro, die ook in 2014 weer besteed wordt aan het Jan Soeten Jeugdschaak Toernooi.

Poiesz Gala 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *