Stabiel schakende ervaren beginners

Terwijl de rest van Mid-Fryslân bekerde in de achterzaal van Café Kromme Knilles werd door de resterende schakers gespeeld voor de interne competitie. Hierbij het verslag intern gespeelde partijen maandagavond 8 april.

Julian Frijlink– Siard Eijzenga 0-1

Een partij die beide kanten op ging. Na een grove fout van Siard, kwam Julian een stuk voor.
Hiervoor moest hij echter wel 2 pionnen weggeven. Met een mooie paardvork kon Siard zijn achterstand weer wegwerken en stond een dame tegen een paard en een toren voor. Het waren de twee pionnen die cruciaal bleken voor de winst van de partij. Siard kon met zijn kleine voorsprong de winst (onverdiend) toch nog binnenhalen.

Johnny Visser – Jorik Offermans 0-1

Johnny kwam al gauw enkele stukken voor te staan maar toen sloeg het noodlot toe.Pardoes gaf Johnny zijn dame weg maar speelde toch stug door in het eindspel kon Johnny de zwarte weer terug pakken maar helaas zag dit over het hoofd. Na nog een toren weg te geven gaf Johnny het op.

Frans Lagerwaard-Appie Kamstra ½-½

Beiden al lang schakend, Frans bij Sneek en Appie bij Mid-Fryslân maar eigenlijk ook beiden weer beginnend, Frans na zijn overstap van Sneek naar Mid-Fryslân en Appie na een winterstop van enkele maanden.  De partij verliep geheel gelijkwaardig door de beide zeer stabiel spelende schakers. Wel moet gezegd worden dat Frans van het begin af een solide en sterke stelling aan het opbouwen was. Door iets te haastig zetten van Frans (zijn eigen woorden) kwam hij in de 24e zet een pion achter te staan. In de 30ste zet bood Frans remise aan, het bord overziend nam Appie dit aan waarna beide heren aan de tap voorzicht aan de derde ronde begonnen.

De sfeer proeven van deze wederom bijzondere schaakavond kunt u door de foto’s van deze avond even te bekijken op: www.appiesfotosite.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *