Strijd om NJSK plaatsing én 3x Fries Kampioen

Nadat Elise Knobbe vorig jaar de 5e plaats had gehaald bij de meisjes C op het NJSK in Almelo, wilde ze zich natuurlijk nu ook weer plaatsen. Na in november in Schagen te veel last van de zenuwen te hebben gehad en daarbij 13e werd, gingen we vol goede moed naar Eindhoven. Dat Eindhoven “de gekste” wordt genoemd is inderdaad waar. Na twee dagen schaken net naast de prijzen op een vierde plek eindigen en dat niet op matchpunten, bordpunten of zelfs weerstandspunten. Nee, net op een klein verschil in SB-punten.

Dan eind februari maar op naar Rotterdam. Na vrijdagmiddag nog in de watertaxi door de haven rond te hebben gescheurd, zaterdag en zondag de strijd in De Doelen. Een mega locatie met 33 zalen. Ook Jelmer van Steinvoorn was ditmaal van de partij en we mochten zelfs ochtends door de artiesteningang naar binnen (weet niet aan wie dit lag 🙂 ) . Helaas was ook ditmaal wederom een vierde plek de einduitslag voor Elise. Bij de B-jeugd eindigde Jelmer in het achterveld met 2 punten uit 6 rondes.

Van de wereldstad Rotterdam is het natuurlijk maar een kleine stap naar de stad Dokkum waar een week later het Fries Kampioenschap werd gehouden. Een nieuwe kans voor plaatsing voor het NJSK voor alléén de C-jeugd. Na afscheid van de jarenlange traditie in Sneek en de afwezigheid van Migchiel de Jong, had Bernard Keizer (de wereldberoemde oud-Akkrummer en medeoprichter van ssv Mid Fryslân) het initiatief naar het hoge Noorden gehaald.

Het was een gezellige boel in Dokkum. Aan de ene kant in de zaal zaten de ouders en aan de andere kant zaten de schakers. Met het gekregen muntje konden de schakers wat lekkers halen bij de bar en de patat ging er dan ook goed in. Ook Jelmer van Steinvoorn bij de B-jeugd en Jelte Reitsma bij de A-jeugd waren van de partij. De gehele A, B en C-jeugd speelden in één gezamenlijke competitie en ze hadden dikke lol met zijn allen.

Jelte en Jelmer gingen zeer goed, wat voor Jelte resulteerde in een mooie 4e plek in de eindstand en hij werd daarmee de kampioen bij de A-Klasse. Jelmer kwam met 5 punten uit 7 op een 2e plek in de eindstand en werd kampioen bij de B-klasse. Maar de lol kon bij Elise helemaal niet meer op want ze veegde ze allemaal van het bord en werd met 7 uit 7 eerste van allemaal. Ze werd daarmee niet alleen de kampioen bij de C-junioren, maar formeel ook de Fries Kampioen bij de jeugd. Met drie kampioenen kan ssv Mid Fryslân trots zijn !!!

Eindstand FK jeugd ABC

Hoewel er nog even verwarring ontstond, bleek later ook dat Elise zich namens de FSB eindelijk had geplaatst voor het NJSK. Alleen formeel wel voor de C-jeugd en niet voor de C-meisjes. Contact met de KNSB zocht de optie voor Elise om toch bij de C-meisjes mee te mogen doen, zodat de weg vrijgemaakt kon worden voor Jonathan Bosma van Gorredijk om de FSB plek bij de C-jeugd in te nemen.

Maar bij de laatste online kwalificatie ronde op zaterdag 26 maart op Tornelo scoorde Elise zelf de laatste kwalificatie al en is dus eindelijk geplaatst voor het NJSK meisjes C. Wat een mooie en lange weg. Op naar Almelo!

Limkje Knobbe-de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *