Thalenschool Kampioen Schoolschaken

Woensdag 15 februari was de voorronde van het FK Schoolschaken in de Thalenschool in Akkrum. In totaal 8 teams van 4 (of 5) kinderen speelden mee, 3 Boeremaskoalle teams, 3 Hasperschool teams en 2 Thalenschool teams. Opvallend was dat Hasperschool 2 en 3 beter scoorden dan hun eerste team, en dat de 1e teams van de Boeremaskoalle en Thalenschool sterker waren dan andere teams. Maar waar Thalenschool 1 hun partijen ruim won, speelde Boeremaskoalle 1 onderweg 2x gelijk, zowel Thalenschool 2 als Hasperschool 2 scoorden daarmee een fraai wedstrijdpunt.

Einde middag was de finale Thalenschool 1 – Boeremaskoalle 1. Onduidelijk was wie er aan het hoogste bord zou spelen, want de Thalenschool heren wilden die plek liever vermijden. Uiteindelijk durfde Jelmer Steenstra het aan, maar werd wel matgezet door Femke Koning. De andere 3 partijen werden gewonnen, en daarmee bleef het kampioenschap en de beker toch bij Thalenschool 1 met Jelmer Steenstra, Janko Eelsingh, Martijn van Dijk, Koen Langedijk en Maat Agterhof. Zij doen mee aan het Fries Kampioenschap op 17 maart in Buitenpost. Achter Boeremaskoalle 1, eindigden Thalenschool 2 en Hasperschool 2 op de 3e en 4e plaats.

Ook de toppers van het toernooi werden in het zonnetje gezet. Gabe vd Kooij en Stefan Veltman (Hasperschool 3), Jelle Talen en Teake vd Schaaf (Boeremaskoalle 1) scoorden 4 punten uit 6 wedstrijden. Thalenkids Luca Weiss, Koen Langedijk, Martijn van Dijk en Jelmer Steenstra verloren slechts 1 punt, evenals Jornt Eisses van Hasperschool 2. De grootste toppers van de middag waren Thalenkids Piter Vellinga met 4,5 uit 5, en Janko Eelsingh en Maat Agterhof met 5 uit 5. Alleen Femke Koning (Boeremaskoalle) scoorde 6 punten uit 6 partijen. Voor zover nog geen lid van ssv Mid Fryslân kregen deze toppers direct een contract aangeboden om op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur langs te komen op de clubavond in Café Kromme Knilles.

Het geslaagde schoolschaaktoernooi belooft veel goeds voor de 2e editie van het Jan Soeten Jeugd Schaak Toernooi, onderdeel van de Friese Grand Prix, op zaterdag 7 april in Akkrum. Ook dan zijn er poules voor Boarnsterhim jeugd die nog niet bij een schaakclub spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *