Volle bak in Akkrum

Een drukke avond in Kromme Knilles, want naast 4 partijen in de interne competitie, speelden zowel Mid Fryslân 2 als het nieuwe team Mid Fryslân 3 thuis in Akkrum in de FSB competitie.

Interne Competitie

Siard Eijzenga – Peter Koning    remise

De drukte in de zaal deed het niveau van de partij geen voordeel, over en weer werden fouten gemaakt, maar dat neemt niet weg dat de partij wel weer bijzonder te noemen was. Met de aandacht bij de externe partijen kwam Peter zwaar in tijdnadeel, maar zag toch kans onverwacht een pionnetje van Siard af te snoepen. Net toen hij met 2 centrumpionnen wilde oprukken, was het foutje ook aan de kant van Peter daar, het kostte minstens 1 pion en Siard ruïneerde de zwarte stelling tot een puinhoop. Er moesten keuzes gemaakt worden, ofwel Siard zou de partij langzaam maar zeker naar zich toetrekken, of er diende onconventioneel schaak op het bord te komen. Een stuk cadeau doen, maar wel de pionnen van Siard opruimen, vervolgens stukken ruilen, waarna Peter zijn laatste Toren offerde tegen Loper en laatste pion van Siard. En zo speelde Peter naar een stelling toe van Koning + pion tegen Koning + Toren en redde daarmee het vege lijf tot remise.

Janko Eelsingh – Jeroen Sparenberg      0 – 1

Ook Jeroen moest zijn aandacht flink verdelen, zowel de partij tegen Janko als wedstrijdleider voor beide externe wedstrijden. Toch kon Jeroen zijn partij winnen, al moet gezegd worden dat Janko er wel mooi in slaagde Jeroen een keer schaak te zetten, Jeroen maar net het vege lijf kon redden, maar daarna wel het punt binnensleepte.

Johnny Visser – Peter de Jong     0-1

Je kent het fenomeen misschien wel;  Het is een prachtige lente zondag, geen wolkje aan de lucht, en je besluit om eens een lekker stukje te gaan fietsen. Mooi in je t-shirt en korte broek. Een paar Euro in de  kontzak om onderweg een koffie of een biertje te kopen, en de benen languit te leggen op de terrasstoel tegenover je.  Daarna peddel je lekker verder, het is nog steeds een prettige dag tenslotte. En juist op het moment dat je denkt dat je nu ver genoeg van huis bent, en het tijd wordt om in de omgekeerde richting te gaan fietsen breekt er een vreselijk  onweer met dito regenbui los. Natuurlijk geen regenjasje bij je om je te redden, en geen viaduct of horeca in de omgeving om te schuilen. Dat is knap balen.  Zo ongeveer moet Johnny zich gevoeld hebben toen hij in redelijk gelijke stelling zo maar een paard kado gaf.

Jesper vd Heide – Piter Vellinga               1-0

Na een rustige opening begon Jesper flink op Piter zijn paard te jagen. Na 6 zetten had Piter slechts 2 stukken bewogen en Jesper al 5. Jesper zette veel druk op Piters zijn stelling, waardoor hij veel moest nadenken. Piter heeft zeer sterk verdedigd en zijn Koning veilig gehouden. Maar na 35 zetten, brak Jesper door Pieters zijn verdediging heen en zette mat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *