Warm lopen in Buitenpost

Wat te doen tijdens de herfstvakantie met een lekker nazomer temperatuurtje? Schaken!
Wie heeft daar nou zin in? Een achttal jeugdschakers uit Akkrum en omstreken!
Waar ga je dan naar toe? Zover is Buitenpost ook weer niet hoor!
Hoe ging het daar dan aan toe? Dat is een iets langer verhaal,

Janko Eelsingh, poule B
Het wordt Janko dan ook niet makkelijk gemaakt door als laatst geplaatste in de B poule te spelen. Zijn tegenstanders moesten maar bewijzen dat ze tegen Janko de punten konden pakken wat toch zeker geen makkelijke opgave is. Aan de andere kant had Janko niets te verliezen en wist vanuit een underdog positie toch eenmaal te winnen en eenmaal gelijk te spelen.

Erben Hof, Hessel Stokman, Stefan Veltman & Rutger Timmerman, poule D
Een massale ophoping van S.S.V. Mid Fryslân spelers in de D poule al zat eerst ook Lammert in deze groep. Gelukkig werd dit net op tijd gecorrigeerd en kon de strijd beginnen. Soms heb je van die dagen die heel mooi lijken te beginnen maar dat daarna alles moeizaam gaat. Dit was zo’n dag voor zowel Erben als Hessel. Alleen van de zwakste schakel werd gewonnen waarbij de onderlinge strijd minder moeizaam ging voor Erben. Rutger kwam er beter uit, de winst en verlies partijen wisselden zich af met een 4 uit 7 score als resultaat. Zeer fraai, maar niet genoeg om in de prijzen te komen. Stefan scoorde uitstekend tot hij in de 6de ronde tegen de mede koploper moest. Deze partij ging jammerlijk verloren waardoor er niets meer overbleef dan toch een zeer verdiende 2de prijs.

Lammert de Vos, poule E
Het leek zo mooi, van de laatste positie in poule D terug gezet worden naar poule E. Dat zou een zeer mooie kans opleveren voor een mooi resultaat. Helaas voor Lammert werd net vanaf deze poule zonder klok gespeeld terwijl hij daar al 4 jaar lang aan gewend is. Het werd een dag om de resultaten snel te vergeten. Gelukkig krijgt Lammert zeer snel zijn kans om met zijn vertrouwde klok naast hem te schaken, en dat zelfs in de wedstrijd van het 3de senioren team tegen De Donger 3!

Marijke de Vos & Rick Pol, poule F
Het plezier is er sowieso bij Marijke en wellicht zou ze meer punten kunnen pakken als ze meer op de winst ging spelen. Ze wist deze dag 1 maal te winnen en gelijk te spelen. Erg belangrijk was echter haar partij tegen Rick waarin ze glad gewonnen kwam te staan. Even niet opletten zorgde ervoor dat ze Rick pat zette wat voor Rick een erg belangrijk half punt was. Terwijl Marijke hiermee op 2 uit 7 kwam, wist Rick lekker te scoren en achter zijn naam met 4,5 uit 7 kwam een 3 te staan, goed voor de 3de prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *