Wijze les

Jeroen Sparenberg – Menno Steenstra 1-0

Nog niet zo lang geleden gaf Jeroen een wijze les in het gebruik van een loper. Menno koos er bewust voor om dit niet te volgen en had in die stelling gelijk. Jeroen gebruikte vervolgens op eenzelfde manier zijn loper waarbij Menno de dreiging onderschatte. In zijn poging om de stelling open te breken, overzag Menno diezelfde loper waardoor hij een toren extra verloor. Hiermee vertrouwde Menno wel het punt aan Jeroen toe.

 

Derk Brom – Peter de Jong     ½     ½

De partij zat vol met venijnige dreigingen. Nadat Derk een ruimtelijk overwicht had gecreëerd en het loperpaar had verworven, kwam Peter in actie door Derks koningsstelling op te blazen ten koste van de kwaliteit. Er ontstond een eindspel waarin Peter zijn enige stuk, een toren, moest afruilen tegen Derks gepromoveerde pion. Aldus hield Derk loper en paard over tegen 2 losse pionnen van Peter. Omdat Derk na vele decennia gebrek aan praktijkervaring het mat zetten met paard en loper was verleerd werd het remise.

 

André Tanis – Johnny Visser 1-0

Solide partij waar goed ontwikkeld werd maar de tijd speelde Johnny weer zijn tol. De bewegingsvrijheid werd ook beperkt en nog slechts 3 minuten versus 1:06 op de klok gaf Johnny het op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *