Witte Herbergh Toernooi 2017

 

Afgelopen zaterdag stond het Witte Herbergh toernooi op de planning. Het toernooi zou al in de ochtend beginnen. Hierdoor moest ik (Julian) al vroeg, met een lichtelijke tegenzin, op de fiets door het koude en ietwat vochtige weer richting Nes. Deze weersomstandigheden waren naast een goede symboliek voor mijn ochtendhumeur, ook de ideale omstandigheden voor een glad wegdek. Er was dan ook code geel afgegeven door het KNMI.

 

Eenmaal aangekomen bij de familie Koning, was alleen Erwin nog maar van bed af gekomen. De rest van de familie kon nog lekker blijven liggen, omdat zij dezelfde dag bordspellen zouden spelen. Het wachten was nog op Geart jacob, die zich deze dag had opgeofferd als Bob. Na nog geen vijf minuten wachten kwam hij er al aan glijden in zijn royale Citroën C1. Met zijn drieën gingen we op weg naar de Witte Herbergh, gelegen in Workum. Aangezien dit al de derde keer is dat schaakvereniging Mid-Friesland vertegenwoordigd werd op dit toernooi, was de weg naar de altijd sfeervolle Herberg gemakkelijk, zonder navigatie, te vinden.

Na het spelen van een paar oefenpotjes, werd de indeling bekend gemaakt en kon het toernooi van start gaan. Bij de eerste partij wordt door ons alle drie vrij overtuigend gewonnen. Hierdoor kwam meteen het vertrouwen op een goede afloop van dit toernooi. In de tweede ronde kwam een onderlinge strijd tussen Erwin en Geart Jacob. Zelf moest ik spelen tegen Teake Bergsma. Ik heb helaas de partij verloren. Erwin gaf Geart Jacob, die deze dag in vorm was, naar eigen zeggen de prachtige kans om zijn schaakvaardigheden te etaleren. Geart Jacob straft dit dan ook gelijk af en wint de partij.

Naast de partij tussen Geart Jacob en Erwin, moesten ze het ook beide tegen mij opnemen. Aan Erwin gaf ik de partij volledig cadeau en Geart Jacob wist het na iets meer strijd ook te winnen. Echter maakte de heerlijke erwtensoep mijn verliezen weer helemaal goed. Ondanks deze verliezen heb ik toch nog een nette 6 uit 11 score. Erwin en Geart Jacob hebben nog veel beter gepresteerd met beide een score van 9 punten. Hierdoor kwamen ze op een gedeelde eerste plek samen met Pieter de Boer. Doordat Geart Jacob, die tevens ongeslagen was, veruit de meeste weerstandspunten had en ook nog eens de onderlinge partijen had gewonnen, is hij uiteindelijk als terechte winnaar van het toernooi uitgeroepen. Kortom een gezellig en geslaagd toernooi, waarbij Geart Jacob naar de overwinning glijdt.

-Julian Frijlink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *