Witte Ridders en 1 Zwart Schaap

Peter – Erwin                    1 – 0

Vader Peter op plek 1 en zoon Erwin op plek 2 in de interne competitie, vorig jaar nog een gelijk opgaande strijd. Deze avond was een duidelijke overwinning voor Peter, Erwin zag elke zet minstens 3 aanvalskansen over het hoofd, volgens eigen zeggen. Een Paard kwam nooit meer de penning uit, een kans op tegenspel werd om zeep geholpen en enkele afruilvarianten later stond Peter een Loper en 2 pionnen voor. Erwin gaf op, niet de partij waar hij op gehoopt had.

Siard – Julian                     1 – 0

Julian had een agressieve aanval op de koningstelling van Siard. Die opende hierdoor verdedigend, ervanuitgaande dat dit niet stand kon houden. In het middenspel dacht Julian een pion te kunnen winnen, maar Siard had al berekend dat dit tot een minderwaardige stelling zou leiden voor Julian. Ook zou hij zijn pion hierdoor terugwinnen. De verslechterde- en open koningststelling zorgde ervoor dat Siard kwaliteitwinst en uiteindelijk de partij zou binnenhalen.

Jeroen – Lammert          1 – 0                     Thomas – Janko               1 – 0

Sommige jongens zijn niet bang om het tegen hun leermeesters op te nemen. De neven Lammert en Janko zijn zulke jongens. Beide verliezen dan wel hun partij, maar de echte winst is voor degenen die er het meest van leren en dat zijn toch gewoon Lammert en Janko.

Ymco – Johnny                 remise

De langste partij van de avond. Ymco heeft nog niet veel gespeeld dit seizoen, zijn vorm nog niet te pakken en komt een Loper tegen een pion achter. Johnny vindt dat wel prima, hij hoeft niet zo nodig te winnen, ook al staat hij voor. Ymco metselt de stelling ook dicht, en hoewel beide op een opening loeren, zit dat er niet echt in. Johnny besluit remise aan te bieden, en dat wordt door Ymco wel akkoord bevonden. Met als enige zwartspeler een half punt, wordt Johnny daarmee het Zwarte Schaap van de avond, alle andere partijen zijn gewonnen door de Witte Ridders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *